Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 28 Aprilie 2025
 
Home - INDEX COMPANII - Home & Office Glass Design
PAGINA PERSONALIZATA


Home & Office Glass Design

Home & Office Glass Design

Adresa: Soseaua Oltenitei nr. 181, Popesti Leordeni, Judet Ilfov
Telefon: +40 37 287 67 20/21
Fax: *
Mobil: 0728.880.058
E-mail: office@glass-design.ro
Web site: www.glass-design.ro
Domenii: Sticla arhitecturala | Geam termoizolant
Descriere activitate
Producator de tamplarie PVC si aluminiu, geam termoizolant, cabine de dus, balustrade, sticla printata, sticla sablata cu model, usi de sticla si compartimentari.
Prezentare companie/institutie
Home & Office Glass Design: Oportunitati de crestere pe segmentul renovarilor
 
 
 
 
 
Oana Enache
Functia/Firma: director de marketing, Home & Office Glass Design;
Experienta profesionala: 12 ani in domeniul constructiilor.
 
Anul 2024 a fost marcat de provocari semnificative in industria tamplariei si a sticlei prelucrate, influentate de cresterea costurilor materiilor prime, inflatia persistenta si incertitudinile generate de contextul geopolitic. Oana Enache, directorul de marketing al companiei Home & Office Glass Design, spune ca sectorul a avut o evolutie oscilanta, cu un inceput de an mai lent, dar cu o usoara revenire in trimestrul al doilea, pe fondul reluarii unor investitii in sectorul rezidential si comercial. Totodata, cererea pentru solutii premium - inclusiv tamplarie eficienta energetic si sticla prelucrata personalizata - a crescut, clientii fiind tot mai interesati de produse sustenabile, datorita noilor reglementari privind performanta energetica a cladirilor.
Prezenta din anul 2009 pe piata autohtona a constructiilor, compania Home & Office Glass Design este in prezent unul dintre procesatorii consacrati ai sticlei float pentru aplicatii arhitecturale. De asemenea, societatea produce tamplarie termoizolanta din PVC si aluminiu si executa geam termoizolant, precum si alte elemente de design interior, cum ar fi balustrade, usi din sticla, vitrine, copertine, componente pentru placari etc.
 
- Care sunt cele mai reprezentative proiecte la care ati livrat produse in 2024 sau la care lucrati in prezent?
- In anul precedent, am participat la o serie de proiecte importante din domeniul rezidential, insa cel mai complex proiect din punct de vedere tehnic a fost o scoala moderna din Milano, unde am avut onoarea de a furniza tamplarie PVC Salamander cu geam termoizolant Saint-Gobain, contribuind la crearea unor spatii eficiente energetic, fonic, antiefractie, dar cu o viziune estetica minimalista. De asemenea, trebuie mentionat un complex de case din Millemont - Franta unde am furnizat tamplarie din aluminiu Cortizo, combinand designul modern cu performanta energetica. In prezent, lucram la mai multe proiecte care pun accent pe sustenabilitate si eficienta energetica, aliniindu-ne la tendintele actuale din constructii.
- Care sunt principalii furnizori de sisteme cu care colaborati, in momentul actual?
- Relatiile cu partenerii nostri sunt solide, bazate pe incredere si colaborare pe termen lung, ceea ce ne permite sa oferim solutii fiabile clientilor nostri. Colaboram cu furnizori de top din industrie, precum Salamander, Maco, Roto, Cortizo, Saint-Gobain, Trakya Cam, According - IGK, Lisec. In perioada urmatoare, analizam extinderea colaborarii cu noi furnizori pentru solutii inovatoare de geam termoizolant si tehnologii avansate de prelucrare a sticlei, menite sa creasca eficienta energetica si durabilitatea produselor noastre.
- Care sunt provocarile cu care va confruntati in aceasta perioada?
- Pentru inceputul de an principalele dificultati sunt reprezentate de adaptarea la multiplele schimbari legislative nepredictibile care duc la o scadere accentuata a puterii de cumparare a populatiei si implicit a cererii, respectiv cresterea preturilor pentru materiile prime, ceea ce pune presiune pe costurile de productie si pe preturile finale. De asemenea, o problema este cea legata de scaderea ritmului de investitii in sectorul rezidential, cauzata de dobanzile ridicate si accesul mai dificil la finantare, peste care se suprapune lipsa fortei de munca specializate in domeniul constructiilor si productiei. Nu trebuie uitata nici nevoia de adaptare la reglementarile privind sustenabilitatea si economia circulara, ceea ce implica investitii suplimentare in tehnologii si procese mai ecologice. Pentru a depasi aceste provocari, investim in automatizarea proceselor de productie si in programe de formare profesionala pentru echipa noastra.
- In ce masura sunt afectate operatiunile curente de dezechilibrele pietei, pe toate segmentele sale, dar mai ales in sectorul rezidential?
- Dezechilibrele pietei au un impact major asupra lantului de aprovizionare si a costurilor de productie, insa cererea pentru produse premium si solutii eficiente energetic ramane ridicata. In sectorul rezidential, dezvoltatorii sunt mai precauti in demararea proiectelor noi, insa modernizarea locuintelor existente a devenit un segment important. Pentru a ne adapta la aceste schimbari, ne concentram pe optimizarea costurilor, cresterea eficientei productiei prin digitalizare si diversificarea portofoliului de produse, astfel incat sa raspundem cerintelor pietei si sa ne consolidam pozitia in industrie.
- Ce incasari ati avut in 2024 si cum vedeti viitorul financiar al companiei pe termen scurt si mediu?
- Cifra de afaceri din 2024 s-a mentinut la un nivel similar celui din anul anterior, cu o usoara crestere pe segmentul de tamplarie premium si sticla prelucrata, dar cu o diminuare in zona tamplariei PVC cu performante energetice scazute. Pe segmentul rezidential, cererea a fost fluctuanta din cauza contextului economic, insa am compensat printr-o majorare a comenzilor din sectorul comercial si industrial, unde beneficiarii pun un accent tot mai mare pe eficienta energetica si designul modern. In ceea ce priveste viitorul financiar, pe termen scurt, ne concentram pe optimizarea costurilor si eficientizarea productiei prin digitalizare si automatizare. Pe termen mediu, vedem oportunitati de crestere in proiectele de renovare si reabilitare energetica, in special in contextul reglementarilor europene care impun standarde mai stricte de eficienta energetica. Totodata, analizam posibilitatea extinderii portofoliului de produse si a pietei de desfacere, inclusiv catre proiecte internationale. Printr-o strategie echilibrata si investitii in tehnologie si sustenabilitate, ne propunem sa mentinem un ritm constant de dezvoltare si sa ne consolidam pozitia pe piata.
- Care este stadiul la care va aflati din punct de vedere al adaptarii la exigentele actuale legate de economia circulara, amprenta de carbon, legislatie, digitalizare etc.?
- Suntem profund angajati in procesul de adaptare la noile cerinte legate de sustenabilitate, eficienta energetica si digitalizare, implementand masuri concrete pentru reducerea impactului asupra mediului si optimizarea proceselor de productie. Panourile solare pentru productie sustenabila reprezinta unul dintre cele mai recente proiecte ale noastre. Am implementat o centrala fotovoltaica de 400 kWp care ne permite sa reducem aproape integral consumul de energie din surse conventionale si sa diminuam amprenta de carbon a activitatii noastre. Aceasta investitie face parte dintr-o strategie mai ampla de eficientizare energetica si independenta fata de fluctuatiile pietei de energie.
Cat despre economia circulara si gestionarea deseurilor, optimizam utilizarea materialelor si colaboram cu parteneri specializati pentru reciclarea deseurilor din productie, in special a resturilor de PVC, aluminiu si sticla. Produsele noastre respecta cele mai noi standarde de izolare termica, fie ca vorbim de tamplaria din PVC sau cea de aluminiu, contribuind la reducerea consumului de energie a cladirilor. Utilizam sticla de la Saint-Gobain, care ofera performante ridicate in eficienta energetica. Am implementat sisteme software Lisec pentru gestionarea optima a comenzilor si a productiei, reducand pierderile de materiale si eficientizand timpii de executie. Pe langa utilizarea energiei regenerabile, analizam si alte solutii pentru reducerea consumului energetic in procesul de fabricatie, inclusiv modernizarea echipamentelor si utilizarea materialelor mai prietenoase cu mediul. Prin aceste masuri, ne aliniem la cerintele actuale ale pietei si ne asumam un rol activ in tranzitia catre o industrie mai verde si mai sustenabila. Consideram ca un factor esential in industria noastra este inovatia continua si adaptarea la noile cerinte ale pietei.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Martie-Aprilie 2025)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
REYNAERS
Aluplast
ABONARE REVISTE
RT 2025
rehau
TSV
Editia
MARTIE-APRILIE 2025!
- pe site -
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza